Dohányzásellenes kezelés

 A kezelés biofizikai alapjai

A biofizikai orvoslás századunk egyik legjelentősebb áttörése a gyógyászatban. Az emberi szervezet elektromágneses tulajdonságait befolyásolva gyógyít számtalan, korábban akár reménytelennek tartott betegséget is.

 Néhány tévhit a biofizikai orvoslással kapcsolatban.

- Kezeléskor a páciens szervezetébe nem vezetünk áramot.

- Kizárólag igen gyenge egészségre ártalmatlan mágneses impulzusokkal dolgozunk.

- A kezelést kiegészítő ún. chipet a bőrre ragasztjuk és nem a bőr alá ültetjük.

Kezeléseink gyakorlatilag méregtelenítő eljárások. A szervezetet mérgező anyag jellemző rezgésmintáját kielemezzük, majd a nyert rezgéskép fordított, felerősített változatát juttatjuk vissza a szervezetbe. Ezáltal a mérgező anyag kötéseiből felszabadul és a veséken át kiürül a szervezetből.

A biofizikai terápiák igen eredményesnek bizonyulnak a legkülönfélébb kórképek  esetében, mint például:

- allergiák-bőrbetegségek - nőgyógyászati problémák - emésztési zavarok - mozgásszervi, rheumatológiai panaszok - szenvedélybetegségek - dohányzás, drogfüggőség, alkoholproblémák

Ellenjavallt a kezelés a beépített szívritmus szabályozóval / pacemaker/ élők számára, illetve az epilepsziás betegeknél. A súlyos lelki betegeknél /depresszió, skizofrénia, stb ./ szakmai és környezeti támogatás nélkül szerényebbek az eredmények.

A dohányzásról

Mint világszerte számos országban, hazánkban is a dohányzás a közegészségügy első számú ellensége.

E pusztító szenvedély következtében átlagosan 15 percenként meghal egy honfitársunk,ami évente 30 ezer ember elvesztését jelenti. Az egészségügy költségei az egekbe szöknek, messze megelőzve a dohányipari mamut vállalatok profitját, amit eddig esetleg Ön is támogatott.

Szomorú tény, hogy a dohányosok egyre fiatalabb korban jegyzik el magukat halálos kedvesükkel és körükben mind több a fiatal lányok, nők aránya. Ez a jövő nemzedékek egészségét közvetlenül veszélyezteti.

A nikotin alattomos méreg, a kemény drogokhoz hasonlóan erős függőséget alakít ki rövid idő alatt, ugyanakkor a súlyos életveszélyes betegségek „csak” évtizedek múlva szedik áldozatukat. Tudományosan igazolt, hogy a dohányzás átlagosan 20 évvel rövidíti meg életünket, nem beszélve az életminőség romlásáról. A leszokás pedig gyakorlatilag egyedül nem megy. A biofizikai orvoslás e téren is kiemelkedő eredményességgel vethető be.

A Regumed cég által gyártott BICOM 2000 készülék és a dr. Molnár féle módszer együttes alkalmazásával hazánkban is már több ezerre tehető a véglegesen leszokott volt dohányosok száma. Számukra a leszokás nem járt semmilyen kínlódással , nem gyötörte őket nikotinéhség, illetve egyéb nem  kívánatos mellékhatás. Mindössze egy kezelés, ami egy órán át tart, és a leszokni vágyok 95 %-nak sikerül egy életre letenni a cigarettát.

Hogyan zajlik a kezelés?

A leszoktató kezelés , rendelőnkben nyugodt kellemes körülmények között, fekvő testhelyzetben történik. Eltérően más intézményektől a kezelés orvosi vizsgálattal, kórelőzmény felvétellel kezdődik és orvosi ellenőrzés mellett zajlik le. Vendégeinktől kérjük, hozzák magukkal TAJ-kártyájukat, esetleges zárójelentéseiket, illetve egy 1.5 literes szénsavmentes ásványvizet. A rendelés előtt szívják el félig az utolsó cigarettájukat, majd a csikket hozzák be a rendelőbe. Ezzel végezzük el a személyre szabott kezelést. Ebből a BICOM 2000 berendezés elektromágneses rezgésmintát vesz, amelyet invertál, azaz pont a fordítottjára módosít és felerősít, majd ezt a terápiás rezgésmintát juttatja vissza a szervezetbe.

Az eljárás során nem éri áram pácienseink szervezetét, a terápiás rezgés minta egy un.modulációs lepedőn keresztül –erre fekszik rá a páciens a kezelés alatt-pulzáló , mágneses impulzusok formájában jut a szervezetbe. E mágneses impulzusok rendkívül alacsony intenzitással bírnak, semmiféle káros következménnyel nem járnak. Hatékonyságuk titka a speciális karakterisztikában rejlik.

A kezelés során pácienseink semmit nem éreznek, az eljárás maga merőben különbözik az elektroterápiás gyógymódoktól.

Kezeltjeink között nem egy olyan is akadt aki előzőleg naponta több mint három doboz /!/ cigarettát szívott el és ezek a rendkívül erős dohányosok is arról számolnak be, hogy a kezelést követően úgyszólván semmilyen megvonási tünetet, nikotinéhséget nem tapasztaltak évtizedes szenvedélyüktől egyik napról a másikra könnyedén megszabadultak. Ilyen eredményeket csak a biofizikai orvoslás képes felmutatni a dohányzás elleni küzdelemben.

A „titokzatos” chip…

A dohányzásról leszoktató kezelés végeztével a pácienseink egy úgynevezett chipet kapnak, melyet a hasfalukra ragasztva viselnek hónapokon át.

Mi ez a chip? Egy speciális fémötvözetből készült ötforintos méretű korong, amelyet a kezelés alatt „feltöltünk” a terápiás rezgésmintával. A fémötvözet szerkezete a rezgések hatására megfelelőképpen módosul, majd a hasfalra tapasztva a Föld pulzáló mágneses tere gerjeszti, ennek következtében épp azt a terápiás rezgést bocsátja ki, amellyel a kezelés folyamán dolgoztunk. Pácienseink egy hónapon keresztül folyamatosan kapják a gyógyító impulzusokat, mintegy fenntartó kezelésként.

A chipet természetesen lehet viselni fürdés, úszás közben is, ha mégis leválna, közönséges ragtapasszal visszaragasztható a helyére.

Tapasztalataink alapján ez a kis kiegészítő nagy mértékben megnöveli a kezelés hatékonyságát, 90%-os eredményességünk nagyrészt a chip alkalmazásának köszönhető. A chip a német Regumed cég szabadalma. Teendők a kezelés után

Pácienseinknek mindössze egyetlen fontos teendőjük van a kezelés után, ez pedig nem más, mint a folyamatos, nagy mennyiségű folyadékbevitel, legalább egy hónapon keresztül. A kezelés sikere gyakorlatilag ezen áll, vagy bukik.

Miért is olyan fontos a folyadékbevitel?

A kezelés során nagyon nagy intenzitással szabadul fel a szervezetben megkötött nikotin, aminek minél gyorsabban ki kell ürülnie. Ez pedig a veséken át, a vizelettel megy végbe. Ha kezeltünk nem fogyaszt kellő mennyiségű folyadékot, akkor ennek következtében a felszabadult, ám kiürülni képtelen nikotin akár mérgezéses tüneteket is kiválthat! A rezonanciaterápia következtében beinduló rendkívül intenzív méreg kiáramlás miatt különösen fontos, hogy pácienseink a kezelés napján a lefekvésig legalább 8 órán keresztül folyamatosan igyanak.

Mit fogyaszthatunk?

Leginkább a szénsavmentes ásványvizet tanácsoljuk, de lehet természetesen gyümölcsleveket , teát stb. is inni. Az alkoholtartalmú italok kerülendőek, más káros hatásai mellett az alkohol dehidratál is, azaz vizet von el a szervezetből.

Mennyi folyadékot fogyasszunk?

Rendszeresen, egy hónapon keresztül legalább félóránként egy-egy pohárral. Ez naponta akár négy–öt liter is lehet, ettől nem kell megijedni, hiszen más szempontból is egészséges az emelt szintű folyadékbevitel. A hangsúly a folyamatosságon van , ezért pácienseinket arra kérjük, kerüljék az ivásmentes időszakokat, éjjelre az ágy mellé is készítsenek oda mindig innivalót, a nikotin csak így képes távozni a szervezetből, így azonban gyorsan és véglegesen. Az esetlegesen fellépő nikotinéhségnek is csak egyetlen ellenszere van: gyorsan egy nagy pohár víz. A visszaszokás veszélyei

Ha nagyon ritkán is , de előfordul, hogy valaki mégsem tud ellenállni a csábításnak és rágyújt.

Miért fordul ez elő?

Elsősorban az elégtelen folyadékfogyasztás lehet az igazi ok. Akik betartják javaslatainkat és rendszeresen megfelelő mennyiségű folyadékot isznak az első perctől kezdve , szinte biztosan nem fognak szinte semmilyen kísértést érezni.

A következő gyakrabban előforduló jelenség – talán furcsán hangzik- a kívácsiság ! A leszokott dohányos úgy véli neki már nem árthat egy szál cigaretta, és kíváncsi rá , hogy hosszú idő után milyen érzés rágyújtani. Ne tegye! „Visszaesőink” kivétel nélkül nagyon rossz tapasztalatoktól , émelygésről, szédülésről, hányingerről számolnak be.

Sajnos a nikotin hatásmechanizmusa nem változik , és nagyon könnyen visszaszokás lehet az effajta kíváncsiskodás eredménye. Nem érdemes próbálkozni , kísérletezgetni - örülni kell, hogy végre jobb a közérzete és könnyebben lélegzik.!

Szólni kell még azon pácienseinkről is, akik erősen stresszes életmódot folytatnak, vagy pszichés eredetű problémákkal küzdenek. Az ő esetükben kiemelkedően fontos a támogató otthoni családi légkör, a biztatás a segítség a leszokás után.

Mi a teendő, ha mégis újra rágyújtott?

Jelentkezzen nyomban a rendelőnkben , hogy mihamarabb elvégezhessünk egy ismétlő kezelést, aminek eredménye szinte biztos lesz.

 A kezelés előnyei

  • 20 perc elteltével csökken a vérnyomás és a pulzusszám, a végtagok hőmérséklete a normális értékhez közelít.
  • Nyolc óra múlva már csak feleannyi a szénmonoxid szintje
  • Két nap alatt a nikotin 95%-a vegyileg lebomlik , javul a szaglás és az ízlelés
  • Három hónap múlva érezhetően könnyebbé válik a légzés
  • Néhány hónap elteltével a legtöbb légzési probléma elmúlik, javul a vérkeringés könnyebbé válik a járás, különösen a lépcsőjárás és a futás
  • Öt füstmentes év elteltével felére csökken az infarktusveszély.
  • Tíz év múltán felére csökken a rák kockázata is.

 Mibe kerül ez Önnek?

A Kálvin Egészségvédő Központban differenciált árakkal dolgozunk, így is megkönnyítve azon pácienseink helyzetét, akik esetleg nehezebb körülményeik miatt nem tudják igénybe venni szolgáltatásainkat.

A DOHÁNYZÁSELLENES KEZELÉS ALAPÁRA

 EGYÓRÁS KEZELÉS+CHIP                                                              : 25000 Ft

18 ÉV ALATTIAK ÉS 70 ÉV FELETTIEK                                        : 15000 Ft

EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK                                                             : 15000 Ft