Magamról

Munkahelyek 1980-1989 Központi Katonai Kórház Általános sebészeti osztály 1988 Központi Katonai Kórház Baleseti sebészeti osztály 1990-2005 Budai Honvédkórház Szűlészet-nőgyógyászati osztály 2005-2008 Schöpf-Mérei Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztály 2008-2012 Kálvin Egészségvédő Központ Tudományos Tagság Magyar Szűlészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság Magyar Menopausa Társaság Magyar Osteoporosis Társaság  

Dr. Vigh Lajos főorvos vagyok.

1955-ben születtem Budapesten. A középiskolát Kecskeméten végeztem el, majd Szentpétervárra kerültem, ahol az orvosi egyetemen Summa cum laude minősítést értem el , 1980-ban . A diploma megszerzése után néhány évig általános orvosként dolgoztam és 1985-ben általános orvostanból szakvizsgáztam. Mindig vonzottak az operatív szakmák, így általános sebészként dolgoztam, amely területből szakvizsgát tettem .

Különösen szerencsésnek tartom azt, hogy sebészi képesítésemmel nagyobb rálátásom és rutinom van a szülészeti-nőgyógyászati problémák műtéti megoldásában. Szülészet-nőgyógyászati szakvizsgával is rendelkezem. Kórházi munkám során számtalan nőgyógyászati műtétet végeztem és  a segítségemmel több mint 1500 újszülött jött világra.

Gyermekkorom óta szerettem volna az emberek gyógyításával foglalkozni. Érdekelt a biológia, ezen belül is a nő szervezetének működése, lelkének rejtelmei, hangulatának finom változásai, szexuális életének nehézségei és a mindezekkel kapcsolatos problémák orvoslásának lehetőségei. Tisztelem és becsülöm a nőt  a családban és a társadalomban betöltött pótolhatatlan szerepéért.

Boldognak és elégedettnek érzem magam, hogy ma a nők gyógyításával foglalkozhatom.

Egyetemi éveim alatt bizonyos természetgyógyász szemléletre is módom volt szert tenni. Ezt beépítettem az orvosi gyakorlatomba. A hagyományos nyugati típusú orvoslás mellett, amely néha feleslegesen sok gyógyszert, kémiai anyagot, hormont stb. alkalmaz, szívesen használom a természetgyógyászat által kínált gyógymódokat. A  túlzott és néha káros gyógyszerfogyasztásnál megfelelőbbnek tartom a homeopatiás készítmények és a mágneses biorezonanciás terápiák alkalmazását , melyek teljesen mellékhatás nélküliek. Rendelésemen nagyon fontosnak tartom a maximális diszkréciót és az intim légkört . Tudom, hogy minden nő tart a vizsgálattól, ezért próbálom maximálisan megkímélni pácienseimet a felesleges fájdalomtól, kellemetlen utóérzéstől. Munkámhoz nélkülözhetetlen a nyelvtudás, beszélek angolul és oroszul. Rendezett családi körülmények között élek. Egy fiú- és lánygyermekem van.

Hobbijaim a vízi sportok és a zene. Szeretek magam is játszani: zongorázom és gitározom.

Bízom benne, hogy e rövid ismertetéssel  oldani tudom azt a feszültséget, amit egy nőgyógyászati vizsgálat jelenthet egy hölgynek.