Méhszájseb kezelés

Napjainkban egyre több figyelem fordul a hüvely megfelelő belső miliője felé, ami a nő komfortérzetének biztosítéka. Ennek egyik lényeges eleme az intakt laphámmal fedett méhszáj. A köznyelvben méhszájsebnek nevezett un. cervicalizáció vagy erytroplakia lényegében egy hengerhám, ami valamilyen ok miatt a méhszáj külső részére került. Ez sajnos a hüvelyben túlzott váladékozást okoz. Rontja és lúgosítja a hüvely váladék ph. értékét, ezzel kedvező feltételeket teremt a visszatérő hüvelyi anaerob fertőzések kialakulásához. Ezen a sérült területen könnyebben megtelepedik a Humán papilloma vírus is, így ez a kórkép onkológiai jelentőséggel is bír. Ismert, hogy bizonyos HPV típusoknak szerepe van a méhszáj rákos folyamatainak kialakulásában.

A diatermiás cauterizációval történő méhszájseb kezelés alapfeltétele egy negatív nőgyógyászati cytológiai vizsgálati eredmény a műtét előtt. A beavatkozás hőhatáson alapul. A Wisap portio-coagulátor speciális fejével 4-6 mm mélységben leégetjük a kóros hengerhámot, ami után regenerációs folyamat indul meg és úgy két- három hónap múlva egészséges laphám váltja fel a sok problémát okozó hengerhámot a méhszájon.

 Wisap portio-koagulátor, / lsd. wisap.com/ mely segítségével ambulanter , fájdalommentesen / a méhszájon egyedülálló módon nincs hőérző, illetve fájdalomérző idegvégződés /néhány perc alatt el tudjuk végezni az oly sok gondot okozó méhszájsebek végleges eltávolítását.

AV- Tech Video-kolposzkóp , mely segítségével a páciensek számára is jól követhetőek a méhszáj elváltozásai és a kezelésük utáni gyógyulás folyamata. Páciensünk kívánsága esetén maga is láthatja a méhszáját a vizsgálat és  a műtét során. A műtét előtti, illetve a műtét utáni méhszáj képet lefényképezzük. A műtét után várható kb. két hétig bőségesebb vízszerű folyás, ami egy kicsit véres is lehet. Ebben az időszakban  tartózkodni kell az ülőfürdőtől és a hüvelyi szexuális élettől. A műtéthez jár két ingyenes kontroll vizsgálat is két hét és két hónap múlva.