Nőgyógyászat

Nőgyógyászati vizsgálatok

A rutin nőgyógyászati vizsgálat során, szükség esetén kenetvétel és a hüvelyváladék ph mérése is megtörténik, melyet azonnal értékelünk és terápiás tanácsadást is adunk. A feltétlenül szükséges gyógyszereken túl előnyben részesítjük a szervezetre ártalmatlan gyógynövényekből, homeopatiás készítményekből álló kezelési módokat és a napjainkban forradalmian újnak számító biorezonanciás terápiát is.

Méhszájsebkezelés

Napjainkban egyre több figyelem fordul a hüvely megfelelő belső miliője felé ami a nő komfortérzetének biztosítéka. Ennek egyik lényeges eleme az intakt laphámmal fedett méhszáj. A köznyelvben méhszájsebnek nevezett un. cervicalizáció vagy erytroplakia lényegében egy hengerhám, ami valamilyen ok miatt a méhszáj külső részére került. Ez sajnos a hüvelyben túlzott váladékozást okoz. Rontja és lúgosítja a hüvely váladék ph. értékét, ezzel kedvező feltételeket teremt a visszatérő hüvelyi anaerob fertőzések kialakulásához. Ezen a sérült területen könnyebben megtelepedik a Humán Papilloma Vírus is, így ez a kórkép onkológiai jelentőséggel is bír. Ismert, hogy bizonyos HPV típusoknak szerepe van a méhszáj rákos folyamatainak kialakulásában.

A diatermiás cauterizációval történő méhszájseb kezelés alapfeltétele egy negatív nőgyógyászati cytológiai vizsgálati eredmény a műtét előtt. A beavatkozás hőhatáson alapul. A Wisap portio-coagulátor speciális fejével 4-6 mm mélységben leégetjük a kóros hengerhámot, ami után regenerációs folyamat indul meg és úgy három hónap múlva egészséges laphám váltja fel a sok problémát okozó hengerhámot a méhszájon

 Wisap portio-koagulátor, / lsd. wisap.com/ mely segítségével ambulanter , fájdalommentesen néhány perc alatt el tudjuk végezni az oly sok gondot okozó méhszájsebek végleges eltávolítását

AV- Tech Video-kolposzkóp , mely segítségével a páciensek számára is jól követhetőek a méhszáj elváltozásai és a kezelésük utáni gyógyulás folyamata. Páciensünk kívánsága esetén maga is láthatja a méhszáját a vizsgálat, illetve a műtét során. 

Meddőségi kivizsgálás

A meddőségi kivizsgálást elkezdjük és a későbbi vizsgálatok menetét megszervezzük. A férfi sterilitás kezelésében rendkívül hasznosnak bizonyul a BICOM 2000 készülékkel folytatott kiegészített therápia

Ultrahang Diagnosztika

Korszerű ultrahang diagnosztikai készülékünk /Sonoace 9900/ segítségével lehetőség van kismedencei, teljes hasi, emlő és pajzsmirigy vizsgálatok elvégzésére. Az eredményt azonnal -írásban is dokumentálva- közöljük vendégünkkel.

Az eszköz el van látva hüvelyi vizsgálófejjel és lehetőség van flowmetria elvégzésére is.

Fogamzásgátló tabletták vagy más hormonális készítmények szedése esetén mindenféleképpen javasolt a máj és az emlő évenkénti ultrahang vizsgálata, de 40 év felett szűrési jelleggel tanácsos rendszeres időközönként elvégeztetni egy teljes körű ultrahang vizsgálatot is.

Igény esetén terhes videofelvételre lehetőség van.

Terhesgondozás

Teljeskörű terhesgondozás, a szükséges kórházi háttér biztosításával

 Családtervezés

Segítséget nyújtunk a fiatal pároknak az optimális családtervezés biológiai feltételeink megteremtésében. Rendelőnkben lehetőség van napjaink legkorszerűbb fogamzásgátlási módszereinek megismerésére és használatára.