Szűrések

1. Nőgyógyászati rákszűrés

Ez a szűrővizsgálat talán az egyik legkönnyebben elvégezhető és legeredményesebb vizsgálati módszer a többi orvosi vizsgálathoz képest. Riasztó szám, de még napjainkban is  600 nő veszíti életét  Magyarországon a pusztító méhnyakrákban és igen nagy számban betegednek meg petefészek és más női nemi szervi daganatos megbetegedésben. Rendszeres szűrővizsgálatokkal ezen megbetegedések idejében felismerhetők és így gyógyíthatók is. Amennyiben Ön az elmúlt évben nem élt a szűrővizsgálat lehetőségével -úgy engedje meg, hogy biztassuk egy kicsit- pótolja ezt a  mulasztást. A vizsgálat 5-10 perc alatt elvégezhető, fájdalmatlan. Jelenleg még a vizsgálat Magyarországon nem kötelező /szemben más nyugat-európai államokkal/, hiszen elmulasztása nem köz-, hanem csak önveszélyes, de mindenki saját jól felfogott érdeke, hogy éljen a lehetőséggel és keresse azt a biztonságot, amit az évenkénti nőgyógyászati szűrővizsgálat nyújt.

Rendelőnkben gyorsan, biztonságosan, diszkréten, családias hangulatban, szükség esetén akár teljes körű ultrahang vizsgálattal kiegészítve elvégezzük a szűrővizsgálatot.

A rákszűrés során a végbél végső szakaszának újjal történő áttapintására /RDV vizsgálat/ is sor kerül.

 2. Emlőszűrés      

Az emlőrák napjainkban még mindig az egyik vezető halálok a nőknél a kiterjedt mammográfiás szűrőhálózat ellenére. Törekedünk arra, hogy pácienseinkkel megismertessük és megértessük a mell önvizsgálatának jelentőségét. Korszerű ultrahangos vizsgáló készülékünkkel biztonságos és megnyugtató eredményt adunk a mell állapotáról, vagy esetleges megbetegedéseiről.

3. Chlamydia szűrés

Az elmúlt években a figyelem középpontjába került ez az alattomos kórokozó, amely komoly, hosszan tartó gyulladásos problémákat okozhat a nőknél, és az esetek egy jelentős részében felelős a női meddőség kialakulásáért is. Rendelőnkben lehetőség van egy speciális teszt segítségével gyakorlatilag 100 % biztonsággal kiszűrni a pozitív eseteket.

Szemben a gyógyszertári gyakorlattal - ahol, körülbelül három hét alatt jön vissza az eredmény és igen nagy hiba lehetőség az önállóan elvégzett mintavételben is - rendelőnkben a vizsgálat eredménye 15 percen belül megvan.

Nőknél a mintavétel a méh nyakcsatornából, míg a férfiaknál pedig a húgycsőből történik.

Ha nem biztos magában, vagy partnerében, vagy volt egy bizonytalan futó ismeretsége, inkább győződjön meg arról, hogy nem szenved-e ebben a sok problémát és komoly késői következményeket okozó, nemi úton terjedő fertőzésben.

4. Szexuális megbetegedések teljes körű szűrése

      Az ún. STD panel / a sexually transmitted deseases / részei:

      - Ureaplasma urealyticum

      - Mycoplasma genitalium

      - Chlamydia trachomatis

       - Gonorrhaea

       - HIV

       - Herpes simplex vírus

       - Gardnerella vaginális

       - Trichomoniasis

       - Teljeskörű bacteriológiai és gomba tenyésztés

        - Human papillomavírus